Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Η κοινή γνώμη λέει ΝΑΙ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που διεξήχθη στην Αμερική δείχνουν ότι οι περιορισμοί για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που θεσπίστηκαν από δήμους σε όλη τη χώρα δεν βρίσκονται σύμφωνοι με το γενικό αίσθημα των καταναλωτών για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Σχεδόν τα δύο-τρίτα των ερωτηθέντων (63%) είπαν πως θα δεν ενοχλούνταν αν κάποιος που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο καθόταν κοντά τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην Αμερικανική έρευνα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο (2014 American E-Cigarette Etiquette Survey) και πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Harris Interactive.

Η τηλεφωνική έρευνα 1.011 ενηλίκων, που ανατέθηκε από εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων, είναι μια εθνική μελέτη για τη μέτρηση της κοινής γνώμης των  ΗΠΑ σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

"Η βιομηχανία ηλεκτρονικών τσιγάρων αυξάνεται γρήγορα στη χώρα μας όπως και σε όλο τον κόσμο" δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών τσιγάρων που θέλησε να πραγματοποιηθεί η έρευνα. "Επειδή το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα σχετικά νέο καταναλωτικό προϊόν, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις και αν οι συσκευές των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει να επιτρέπονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους. Η έρευνα αυτή χρησιμεύει ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα στο να ορίσουμε το σημείο αναφοράς για την κοινή γνώμη".

Η έρευνα ρώτησε επίσης τους συμμετέχοντες αν θα ενέκριναν ή όχι τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κάποιους δημόσιους χώρους που συνήθως υπάρχει απαγόρευση του καπνίσματος των κανονικών τσιγάρων καπνού. Από τους ερωτηθέντες που είχαν είτε τη μια άποψη είτε την άλλη (ενέκριναν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου ή το αντίθετο), η έρευνα διαπίστωσε ότι το 58% θα επέτρεπε τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αθλητικούς αγώνες, στα εμπορικά κέντρα (47%), σε εστιατόρια και μπαρ (45%), σε ένα γραφείο (35%), στα μέσα μαζικής μεταφοράς (35%), στο σινεμά (29%) ή στο αεροπλάνο (26%).

Αναλυτικότερα στοιχεία της έρευνας, έδειξαν πως οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν βασικές διαφορές στις απόψεις τους σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σύμφωνα με την εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα , 71% των αντρών που ερωτήθηκαν είπαν πως δεν θα ενοχλούνταν από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στην περιοχή τους, σε σύγκριση με το 55% των ερωτηθέντων γυναικών.

Οι διαφορές συνεχίστηκαν επίσης και στο θέμα της έγκρισης της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων  σε συγκεκριμένα μέρη, όπως σε ένα εστιατόριο ή σε ένα μπαρ, όπου το 52% των ανδρών εξέφρασαν τη γνώμη πως δεν θα είχαν πρόβλημα με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σε σύγκριση με μόλις ένα ποσοστό 38% των γυναικών. Σε μια αθλητική εκδήλωση, 65% των αντρών είπε ναι στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ το ποσοστό των γυναικών ήταν 51%.

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Η ηλικία ήταν επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) των ερωτηθέντων, ηλικίας 18 έως 34 ετών, ανέφεραν πως δεν θα ενοχλούνταν από κάποιον που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση με το 46% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω. Σε ένα εστιατόριο ή μπαρ, 54% της ηλικιακής ομάδας 18 έως 34 ετών είπε ναι στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, σε σύγκριση με το μόλις 28% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η έρευνα 2014 American E-Cigarette Etiquette Survey, για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διεξήχθη τηλεφωνικώς εντός των Ηνωμένων Πολιτειών από την εταιρεία Harris Interactive,  από τις 12 Δεκεμβρίου  έως τις  15 Δεκεμβρίου 2013, μεταξύ 1.011 Αμερικανών ηλικίας 18 ετών και άνω.


Οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορούν να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα (επώνυμες συσκευές, υγρά αναπλήρωσης και ατμιστικές βάσεις) στις καλύτερες τιμές της αγοράς , μέσα από τις σελίδες του e-shop Ηλεκτρονικό Τσιγάρο IVAPOR.